Volkswagen vrea să lanseze prima emisiune de obligaţiuni negarantate în euro de după scandalul emisiilor, în valoare de peste 4 miliarde de euro, pentru care oferă o primă generoasă pentru a se asigura de succesul operaţiunii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emisiunea va include patru tipuri de obligaţiuni, fiecare în valoare de minimum 1 miliard de euro.

VW promovează vânzarea unor obligaţiuni pe termen de doi ani cu o dobândă de 0,45 puncte peste dobânda Euribor pe termen de trei luni.

Producătorul auto german mai vrea să vândă obligaţiuni cu scadenţa de patru ani, cu o dobândă de 0,6 puncte peste mid-swap, pe 6,5 ani şi o dobândă cu 0,95 puncte peste mid-swap şi pe termen de 10 ani şi o dobândă de 1,3 puncte peste mid-swap.

”Preţul iniţial pare decent, dar trebuie să fie”, a spus un investitor.

Spreadul obligaţiunilor senior ale VW a crescut cu peste 2 puncte procentuale după izbucnirea scandalului emisiilor, în septembrie 2015, dar obligaţiunile şi-au revenit între timp, cu ajutorul Băncii Centrale Europene (BCE), care cumpără obligaţiuni corporative în cadrul programului de suplimentare a lichidităţilor.

Obligaţiuni VW de 750 milioane de euro, cu scadenţă în august 2020, sunt tranzacţionate joi cu 0,38 puncte procentuale peste mid-swap, potrivit datelor Tradeweb, după ce ajunseseră la un nivel de 2,59 puncte procentuale peste mid-swap, după apariţia scandalului.

Preţul noilor obligaţiuni este aşteptat să fie stabilit joi prin intermediul Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Mizuho, Societe Generale şi UniCredit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.