Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă, miercuri seară, că se aşteaptă, din aprilie încolo, la o scădere a preţului la gaz care va angrena şi o scădere a preţului la energie electrică. Ministrul precizează că aceasta este tendinţa mai ales că, pe timp de vară, consumul este mult redus. ”Nu ne aşteptăm la o scădere a preţului la energie electrică la nivelul anului trecut, aşa ceva nu se mai poate”, a mai afirmat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Virgil Popescu a anunţat, miercuri seară, la Digi 24, că se face o evaluare în cursul lunii ianuarie pentru a se vedea tendinţa preţurilor în continuare.  

”Eu estimez, din aprilie încolo, o temperare a preţului la gaz natural, o scădere a preţului la gaz, care, evident, va duce şi la o temperare a preţului la energie electrică. Primăvara şi vara scade consumul, nu va mai fi aşa o presiune pe preţ”, a declarat ministrul.  

Acesta a reiterat ideea că ”creşterea exponenţială a preţului gazului natural sa datorat jocului geo-politic al Federaţiei Ruse, prin Gazprom”.  

”E complicat să joci la fel într-o perioadă în care nu ai cerere. Vara, consumul scade foarte mult”, a mai spus ministrul.  

Acesta a precizat că scăderea preţului la gaz va angrena şi scăderea preţului la energie electrică: ”Nu e aşteptăm la o scădere a preţului la energie electrică la nivelul anului trecut, este clar că aşa ceva nu se mai poate. Preţul certificatului de CO2 a crescut foarte mult”.  

MiInistrul anunţă că se caută măsuri şi pentru toamna-iarna viitoare.  

”Vom vedea ce măsuri vom lua în continuare pentru toamna şi iarna următoare, gândim noi seturi de măsuri care să nu ne prindă nepregătiţi în perioada următoare”,  adăugat ministrul.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.