Consiliul de Administratie al Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, l-a numit pe Viorel-Sorin Ciutureanu în funcţia de director general, pentru patru ani, până în iunie 2027. De asemenea, Adriana Frangu a fost numită în funcţia de director financiar al companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciutureanu era director general provizoriu la Oil Terminal SA, în luna mai i s-a prelungit pentru a patra oară mandatul, din iulie 2022 de când a expirat mandatul de patru ani, respectiv 2 iulie 2018-1 iulie 2022.

”Societatea Oil Terminal SA informeaza actionarii si partile interesate, în completarea Raportului curent nr. 320 din 05.05.2023, ca a fost finalizată procedura de selecţie a directorului general si directorului financiar ai societăţii, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a intreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, Consiliul de Administratie al societăţii, întrunit în şedinţă in data de 19.06.2023, în baza recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, a numit directorii cu contract de mandat, pentru o perioada de 4 ani (20.06.2023 - 20.06.2027) după cum urmează: Viorel-Sorin Ciutureanu în funcţia de director general, Adriana Frangu în funcţia de director financiar”, arată un anunţ transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Societatea îşi desfăşoară activitatea în 3 depozite, cu o capacitate totală de depozitare 1,4 milioane metri cubi.

Statul român reprezentat prin Ministerul Energiei este principalul actionar şi deţine 87,75% din capitalul social.

Compania are circa 950 de angajaţi. Compania a înregistrat un profit net de 11,6 milioane de lei în 2022 şi o cifră de afaceri de 302,7 milioane lei.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 344,67 milioane lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.