Ministerul Culturii blochează proiecte imobiliare de toate felurile, inclusiv închirierea de birouri, deoarece proiectele respective, evaluate la zeci de milioane de euro, se află în zone protejate, în condiţiile în care acordarea unui aviz durează şi un an, a declarat miercuri, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România(ANEVAR), Laurenţiu Lazăr, în cadrul conferinţei “ZF Birouri şi rezidenţial” organizată de Ziarul Financiar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În momentul de faţă este un blocaj total la Ministerul Culturii. Sunt investiţii de zeci de milioane de euro care aşteaptă efectiv, pentru că proiectele sunt în zone protejate”, a afirmat Lazăr.

Acesta susţine că orice arhitect sau consultant îi transmite că Ministerul Cuturii acordă un aviz în 6-12 luni de zile pentru un proiect imobiliar din zonele protejate.

“Ministerul Culturii blochează efectiv proiecte imobiliare de toate felurile, inclusiv închirierea de birouri. Vrei să te muţi şi aştepţi 6 luni de zile pentru un aviz de la Ministerul Culturii”, a completat vicepreşedintele ANEVAR.

În ceea ce priveşte modul în care evoluează dialogul cu autorităţile, managerul dezvoltatorului Portland Trust, Florin Furdui, a spus că aceasta este o problemă la nivel general în Bucureşti.

“Există oraşe precum Timişoara sau Cluj, unde există o viziune mai bună. Ovidiu Şandor îmi spunea că există o directivă a consiliului municipal în Timişoara prin care o autorizaţie de construcţie pentru o investiţie de peste 1 milion de euro se acordă în 7 zile. Şi chiar se acordă. În Bucureşti suntem departe de acest termen. Bucureştiul este o situaţie specială. (...)Practic situaţia din Bucureşti este la nivel general. Nu avem vreo viziune integrată de dezvoltare a acestei infrastructurii care practic ne ajută pe toţi să ajungem la locul de muncă, să generăm taxele din care să fie plătită această infrastructură”, a explicat Furdui.

Unul dintre fondatorii FAN Courier, Felix Pătrăşcanu, a declarat recent pentru, News.ro, că blocarea autorizaţiilor de construcţie şi lipsa predictibilităţii reprezintă principalele probleme ale antreprenorilor, în contextul în care birocraţia este excesivă, iar reprezentanţii autorităţilor spun că se tem de anchetele procurorilor.

FAN Courier intenţionează să construiască un nou depozit în Ştefăneştii de Jos, iar procedurile care depindeau de firmă au fost demarate, însă lucrările sunt blocate de lipsa autorizaţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.