Veniturile din jocuri de noroc ale regiunii autonome chineze Macao au scăzut în iulie cu 94,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza lipsei de vizitatori în cel mai mare centru de cazinouri din lume, chiar dacă autorităţile au relaxat restricţiile legate de noul coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna iulie, regiunea autonomă chineză, fostă colonie portugheză, a obţinut venituri de 1,3 miliarde de patacas (162,89 milioane dolari), după un declin de 94,5%, care a confirmat aşteptările analiştilor.

Cazinourile anticipează pierderi semnificative în trimestrul al doilea şi nu se aşteaptă la o redresare a activităţilor în viitorul apropiat, din cauza revenirii la creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, care umbreşte perspectiva ca autorităţile chineze să reinstituie vizele turistice.

Chiar şi după relaxarea restricţiilor pentru unii călători, în luna iulie au venit în Macao circa 2.000 de vizitatori pe zi, un număr nesemnificativ comparativ cu media zilnică de 108.000 de vizitatori înregistrată în 2019, asta pentru că sistemul călătoriilor individuale, prin intermediul căruia intră majoritatea turiştilor, este în continuare suspendat.

Macao se află la 64 de kilometri sud-vest de Hong Kong şi la 145 de kilometri de Guangzhu. Este una dintre cele mai vechi colonii europene din China, datând încă din secolul al XVI-lea. Portugalia a transferat guvernului de la Peking suveranitatea asupra acestei regiuni în anul 1999.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.