Vânzările şi profitul McDonald’s au crescut peste aşteptări în primul trimestru, dovadă că planul de redresare pus în practică de directorul general Steve Easterbrook dă rezultate, iar informaţiile au dus la avansul cotaţiei acţiunilor companiei cu 2,4%, relatează MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profitul net a crescut în primul trimestru de la 811,5 milioane de dolari la 1,1 miliarde de dolari, respectiv 1,23 dolari pe acţiune.

Veniturile au scăzut cu 0,9%, la 5,9 miliarde de dolari, afectate de efectul negativ al cursului de schimb asupra rezultatelor internaţionale. Excluzând acest impact, vânzările au crescut cu 3%.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Analiştii au anticipat un profit pe acţiune de 1,16 dolari şi vânzări de 5,82 miliarde de dolari.

McDonald’s a înregistrat în primul trimestru vânzări în creştere cu 5,4% în cazul restaurantelor deschise de cel puţin 13 luni, avansul fiind peste aşteptările analiştilor, de 4,6%.

Compania a explicat că strategia de pe piaţa americană de vânzare a micului dejun pe tot parcursul zilei a dat rezultate, în timp ce la nivel internaţional vânzările au urcat cu 5,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În termeni comparabili, vânzările globale au avansat cu 6,2%.

De la preluarea conducerii McDonald’s, în martie anul trecut, Easterbrook a redus meniul, a oferit mai multă transparenţă în privinţa preparării produselor şi a lansat micul dejul pe tot parcursul zilei în restaurantele din SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.