Vânzările retail ale MOL România au înregistrat o creştere pe segmentul motorină de 3,1%, ajungând la 262.000 tone în semestrul întâi, a anunţat vineri grupul ungar MOL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vânzările retail de benzină au înregistrat o foarte uşoară scădere de 1,3%, situându-se la 77.000 tone, în aceeaşi perioadă de timp.

Grupul MOL a realizat un rezultat operaţional (CCS EBITDA) de 1,15 miliarde dolari în prima jumătate a anului, ceea ce înseamnă exact jumătate din ţinta anuală pentru 2019.

Profitul net a fost de 444 milioane dolari în prima jumătate a anului 2019.

”Rezultatul EBITDA înregistrat de segmentul Upstream a fost cu 10% mai scăzut în prima jumătate a anului 2019, de 553 milioane dolari, creşterea volumelor nefiind suficientă pentru a compensa scăderea preţurilor la petrol şi gaze. Segmentul a rămas cel mai mare generator de flux de numerar liber al Grupului. Producţia zilnică medie de hidrocarburi a fost de 113.600 barili echivalent petrol pe zi (BEP), cu 4% mai mare faţă de anul precedent”, arată un comunicat al grupului.

Rezultatul operaţional (Clean CCS EBITDA) al segmentului Downstream s-a ridicat la 403 milioane dolari în prima jumătate a anului 2019, cu 18% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Evoluţiile macro substanţial mai slabe pe segmentul de rafinare au pus presiune pe EBITDA.

Segmentul Gas Midstream a atins un rezultat EBITDA de 89 milioane dolari în prima jumătate a anului, cu 24% mai puţin faţă de primul semestru al anului trecut. În urma recentei achiziţii a interconexiunii de gaze naturale dintre Slovacia şi Ungaria, FGSZ (MOL Gas Midstream) devine singurul Operator de Sisteme de Transport (TSO) din Ungaria.

„Modelul de afaceri solid, integrat ne-a permis să atingem un rezultat EBITDA de 1,15 miliarde dolari în prima jumătate a anului 2019, foarte puţin sub nivelul remarcabil de anul trecut, în pofida scăderii preţurilor la petrol şi a marjelor mult mai slabe pe segmentul de rafinare. Astfel, suntem în continuare bine poziţionaţi pentru a atinge sau depăşi valoarea orientativă a rezultatului operaţional pentru anul 2019 (Clean CCS EBITDA) de 2,3 miliarde dolari. Am continuat să generăm un flux de numerar liber simplificat pozitiv chiar şi într-o perioadă în care am cheltuit aproape 300 milioane dolari pe proiecte transformaţionale strategice, printre care noua fabrică de polioli, care avansează conform planurilor şi calendarului”, spune Zsolt Hernádi, Chairman-CEO al Grupului MOL.

Grupul MOL are operaţiuni în peste 40 de ţări şi 25.000 de angajaţi. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 8 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 227 in Romania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.