Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, afirmă că săptămâna trecută s-a discutat despre Fondul Suveran de Investiţii, iar membrii coaliţiei "s-au pus de acord asupra formei în care trebuie să arate HG-ul, probabil în cel mult o săptămână acesta va fi şi aprobat în Guvern".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"A existat ultima discuţie pe Fondul Suveran săptămâna trecută, membrii coaliţiei s-au pus de acord asupra formei în care trebuie să arate HG-ul, probabil în cel mult o săptămână acesta va fi şi aprobat în Guvern pentru că el deja stă în transparenţă din 28 decembrie anul trecut şi aici sperăm să fie acest fond suveran principalul motor de dezvoltare al companiilor româneşti mici şi mijlocii şi chiar şi mari, dar şi principalul ajutor pentru exportatori şi cei care doresc să-şi extindă aria de acţiune şi în afara ţării, inclusiv de spitale”, a afirmat Vâlcov, luni, într-o emisiune la postul naţional de televiziune.
 
Întrebat când preconizează că va deveni operativ Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, consilierul de stat a spus că estimează că acest fond va fi operativ până la jumătatea acestui an, "cu ţinta clară ca până la sfârşitul anului acesta şi anul viitor peste 20 de miliarde de euro să fie investişi în economie prin acest instrument care va deveni principalul motor de dezvoltare".
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.