O avarie a afectat vineri reţeaua de transport al energiei electrice în mai multe regiuni din nord-vestul ţării, compania Transelectrica precizând că s-a produs un incident la nivelul reţelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanşarea mai multor echipamente din reţelele electrice de transport atât din România, cât şi din alte ţãri. Combinatul chimic Azomureş din Târgu Mureş a anunţat că în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalaţile de producere a acidului azotic. Ministrul Energiei anunţat că Sistemul Energetic Naţional funcţionează în parametri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că sistemul naţional funcţionează în parametri. 

”Întreruperea energiei electrice din zona de nord - est a României, din ultimele ore, a fost cauzată de un incident care s-a produs la reţeaua electrică de transport europeană interconectată. Astfel că a fost afectată şi ţara noastră. Problemele au fost remediate, iar în acest moment consumatorii au din nou energie electrică. Cauzele şi condiţiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate şi identificate la nivelul Asociaţiei Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa – ENTSO-E. De asemenea, aş dori să dau asigurări că Sistemul Energetic Naţional funcţionează în parametri şi nu are sincope”, a anunţat ministrul Virgil Popescu.

UPDATE - Vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul reţelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanşarea mai multor echipamente din reţelele electrice de transport atât din România, cât şi din alte ţãri. La nivelul României a fost afectatã zona de nord-vest a ţãrii”, arată Transelectrica într-un comunicat.

Reţeaua Electricã de Transport din România a fost readusã la condiţiile normale de funcţionare în jurul orei 16.00, toţi consumatorii afectaţi fiind realimentaţi în jurul orei 16.45, spun reprezentanţii Transelectrica.

”Cauzele şi condiţiile în care s-a produs acest incident urmeazã sã fie analizate şi identificate la nivelul Asociaţiei Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa – ENTSO-E”, adaugă ei.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Mai multe zone din nord-vestul au rămas vineri după-amiază fără electricitate, în urma unei avarii de sistem pe interconexiuni în reţeaua de transport al energiei electrice. Între judeţele afectate sunt Sibiu, Cluj şi Maramureş, responsabili ai Transelectrica precizând că se lucrează pentru remedierea defecăiunii apărute.

Oana Miriţă, purtătorul de cuvânt al Tranelectrica, a declarat pentru G4Media.ro că pana de curent a fost provocată de ”un incident la nivelul reţelei de transport europene, produs la 15.05, care a condus la apariţia avariei atât în România, cât şi în alte ţări”.

”Avaria din sistemul naţional de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalaţii de pe platformă. Oprirea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neaşteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranţă a instalaţilor de pe platforma Azomureş”, a informat compania.

Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalaţile de producere a acidului azotic.

”Menţionăm ca nu există pericol pentru angajaţi şi pentru comunitatea locală. Autorităţile cu atribuţii în domeniu au fost anunţate”, spun reprezentanţii companiei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.