Metrorex a anunţat că, în cinci staţii de metrou de pe Magistralele 1, 3 şi 4, a fost afectat iluminatul normal din cauza unei avarii a furnizorului de alimentare cu energie electrică şi a intrat în funcţiune iluminatul de siguranţă. Circulaţia trenurilor nu a fost afectată deocamdată de această situaţie. În plus, trei persoane au fost blocate în lift. Compania a luat măsuri pentru a reduce consumul de energie, în cazul în care pana de curent va dura mai mult. Ulterior, compania a anunţat că alimentarea cu energie a fost reluată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Compania a anunţat că alimentarea cu energie a fost reluată, circulaţia se deruleaz conform graficului şi toate echipamentele funcţionează normal. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: “Informăm publicul călător că pe data de 7 august, începând cu ora 12.51 din cauza unei avarii sistemul furnizorului de alimentare cu energie electrică, pe Magistralele 1,3 şi 4 în 5 staţii de metrou a fost afectat iluminatul normal. Pe durata avariei, în staţiile Metrorex intră automat iluminatul de siguranţă”, a transmis Metrorex printr-un comunicat.

Sursa citată a menţionat că pentru siguranţa călătorilor aflaţi la metrou, intrarea şi ieşirea trenurilor din staţia se face cu deosebită atenţie şi se staţionează mai mult timp la peron pentru ca urcarea şi coborârea călătorilor să se facă în siguranţă.

“Precizăm că circulaţia trenurilor nu a fost afectată, iar călătorii  sunt permanent informaţi prin sistemul de sonorizare de la peronul staţiilor despre această situaţie”, a mai anunţat Metrorex.

De asemenea, trei călători au fost blocaţi în lift din cauza avariei de energie electrică, echipele Metrorex intervenind pentru scoaterea acestora.

“În cazul în care avaria de energie electrică va fi de lungă durată este posibil să fie afectat cu sistemul de iluminat de siguranţă situaţie în care se va limita accesul călătorilor în staţii, iar circulaţia trenurilor va fi afectată. Pentru reducerea consumului de energie, Metrorex a luat măsura opririi serviciilor auxiliare precum lifturi şi escalatoare”, a mai anunţat Metrorex.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.