Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă, miercuri, că înscrierile pentru Regiunea Centru în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat, iar bugetul a fost epuizat în primele trei minute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit datelor transmise de ministrul Mediului, cele mai multe dosare au fost depuse în judeţul Mureş, respectiv 2.899. Alte peste 2.600 de dosare au depus persoane fizice din judeţul Sibiu, 2.091 persoane din judeţul Harghita, 1.924 solicitanţi din judeţul Braşov, 1.737 în Alba şi 931 în Covasna.

”În runda de săptămâna trecută, au fost înregistrate cu succes 1.356 de cereri din Bucureşti şi 3.637 din judeţul Ilfov. A doua rundă a programului a confirmat, încă o dată, că există un mare interes pentru acest program în rândul cetăţenilor. În cele 25 de minute care au precedat şi au urmat imediat după lansarea înscrierilor, programul informatic a înregistrat 1,45 milioane de accesări, iar bugetul s-a epuizat în timp record”, a scris pe Facebook, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Acesta anunţă că sarcina autorităţilor de a suplimenta bugetul pentru astfel de programe.

”Deşi anul acesta am pornit programul cu cel mai mare buget de până acum şi am pus la punct şi sistemul informatic, sarcina noastră este să alocăm un buget şi mai mare pentru următoarele programe”, a mai transmis ministrul.

 

UPDATE: ”Alte 12.253 de case unifamiliale vor putea fi dotate cu panouri solare, de data aceasta în Regiunea Centru. În a doua rundă de înscrieri în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, care a început în această dimineaţă, s-a consumat întregul buget de înscrieri în 3 minute. În Regiunea Centru, am alocat aproape 250 de milioane de lei pentru a ajuta familiile să îşi reducă facturile şi să utilizeze energie verde”, A TRANSMIS MINISTRUL Mediului, Tanczos Barna.

Potrivit acestuia, sistemul informatic a făcut faţă şi de această dată cererii uriaşe.

”Felicitări colegilor, mulţumiri STS! Săptămâna viitoare va fi rândul judeţelor din Moldova, mai exact Regiunea Nord Est, iar apoi, în a doua săptămână a lunii iunie işi vor putea înregistra cererile locuitorii din Regiunea Nord Vest”, a mai transmis ministrul.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Astăzi, 24 mai 2023, ora 10.00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Regiunea Centru - judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Bugetul de 245.060.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele trei minute prin înscrierea unui număr de 12.253 de persoane fizice”, anunţă, miercuri, AFM, într-un comunicat de presă.

Preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu a precizat că şi această sesiune arată ”interesul major pe care îl au oamenii faţă de acest program”.

”Nu pot decât să mă bucur şi să mă asigur că înscrierile se vor desfăşura în continuare în cele mai bune condiţii. Încă de când am venit în instituţie, una dintre priorităţile mele a fost să eficientizez şi să simplific Programul Casa Verde Fotovoltaice prin elaborarea unei noi aplicaţii informatice care să permită persoanelor fizice o înscriere fără probleme pentru a beneficia de subvenţia de 20.000 de lei oferită de AFM.”, a declarat preşedintele Neculaescu.

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicaţiei informatice, vor continua conform următorului calendar:

         

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.