Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a afirmat că s-a iscat o isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei şi lumea a mers în magazine să cumpere, precizând că ţara noastră are stocuri de ulei până la noua recoltă astfel încât să nu apară dezechilibre. Ministrul va avea o întâlnire, duminică dimineaţă, cu reprezentanţii producătorilor de ulei şi ai lanţurilor de magazine pentru a se asigura că fluxul de aprovizionare funcţionează la parametrii optimi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE „Ministerul Agriculturii doreşte să transmită tuturor cetăţenilor români că există stocuri suficiente de ulei şi de materie primă pentru producerea de ulei. România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelului suficientă pentru a acoperi de 10 ori nevoia de consum de ulei a României. Anul trecut spre exemplu am avut o producţie record de 3 milioane de tone producţie, în condiţiile în care românii consumă anual ulei produs dintr-o cantitate de 200.000 de tone de seminţe de floarea soarelui. Pentru a garanta o funcţionare optimă a fluxului de aprovizionare dintre producătorii de ulei şi lanţurile de magazine, mâine dimineaţă, la nivelul Ministerului Agriculturii, va avea loc o întâlnire organizată de ministrul Adrian Chesnoiu cu reprezentanţii acestora. Asigurăm cetăţenii că producţia agricolă a României are capacitatea de a ne oferi toate resursele alimentare de care avem nevoie”, a anunţat Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, la finalul şedinţei de sâmbătă a Executivului.

ŞTIREA INIŢIALĂ Adrian Chesnoiu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Hunedoara, că la Ministerul Agriculturii sunt monitorizate zilnic stocurile de cereale, alimente şi ulei.

 
„Am văzut că s-a iscat iarăşi o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei şi toată lumea a dat buluc în magazine să cumpere ulei. Profit de această ocazie să le spun tuturor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă, că nici măcar nu a fost însămânţată floarea soarelui, dar avem stocuri de ulei astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibre. Îi rog pe toţi românii să înţeleagă că tot ceea ce le transmitem pe căile oficiale se bazează pe date reale. Noi, la Ministerul Agriculturii, monitorizăm evoluţia stocurilor în fiecare dimineaţă. Am o celulă de analiză, de criză la Ministerul Agriculturii şi tocmai asta facem, verificăm stocurile şi de cereale, şi de alimente, şi de ulei”, a afirmat Adrian Chesnoiu. 
 
El a transmis românilor că nu este nevoie să cumpere mai mult ulei decât le este necesar.
 
„Pe lângă faptul că se află în depozite suficiente cantităţi de ulei pentru a nu apărea dezechilbire, avem şi stocuri de floarea-soarelui la fabricile producătoare de ulei din ţara noastră şi avem fabrici producătoare de ulei, nu depindem de importuri majore în această privinţă. Le transmit încă o dată românilor pe această cale să nu intre în isteria care s-a creat atunci când s-a anunţat că preţul la combustibil va exploda, să nu înceapă acum să cumpere cantităţi mari de ulei, mai mult decât le este necesar. Dacă au văzut că în anumite magazine afişe sau anunţuri că se limitează distribuţia de ulei sau vânzarea de ulei la maxim trei baxuri a fost făcut tocmai în încercarea de a le transmite un mesaj foarte clar ca cineva să nu speculeze pe acest subiect şi să creeze panică şi isterie în rândul populaţiei”, a explicat ministrul Agriculturii.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.