Up România, unul dintre emitenţii de bilete de valoare, poate emite de miercuri tichete culturale pe suport de hârtie şi carduri culturale pentru companiile şi angajatorii care vor dori să motiveze şi să recompenseze suplimentar angajaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Up România va pune la dispoziţia utilizatorilor carduri şi tichete Up Cultură. Valoarea minimă a unui tichet cultural este de 10 lei, iar valoarea maximă este de 50 de lei. 

Dacă sunt acordate lunar, valoarea lor nu poate depăşi 150 de lei pentru un angajat.

În cazul în care cardurile sau tichetele culturale sunt acordate pentru un eveniment, valoarea maximă lunară nu poate depăşi 300 de lei.

Tichetele culturale se încadrează în categoria cheltuielilor sociale şi sunt deductibile la calculul impozitului de profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile angajaţilor. La acordarea a 150 de lei în tichete culturale, angajatorul are un avantaj fiscal de 86 de lei per angajat, faţă de aceeaşi sumă acordată în bani.

„Posibilitatea acordării de tichete culturale răspunde unei nevoi reale a companiilor care caută instrumente şi soluţii creative pentru recrutarea, motivarea şi retenţia pe termen lung a angajaţilor”, a transmis Elena Pap, director general Up România. „Tichetul cultural este un beneficiu cu câştig imediat pentru angajaţii interesaţi de socializare, expunere culturală şi divertisment, iar pentru angajatorii care îl vor acorda va aduce câştiguri pe termen lung”.

Cu tichetul cultural Up Cultură, beneficiarii vor putea merge la spectacole de teatru şi proiecţii cinematografice, concerte, târguri şi expoziţii, festivaluri, vor putea intra la muzee şi parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor. Acestea vor putea fi folosite pentru achiziţia de cărţi şi manuale şcolare, filme şi albume muzicale în orice format. 

Acordarea tichetelor culturale este reglementată de Legea 165/2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.