Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR) anunţă că membrii uniunii au ca prioritate pe termen scurt sprijinirea clienţilor cu poliţe încheiate la Euroins România şi a păgubiţilor acestei companii, prin furnizarea de servicii de consultanţă şi asistenţă în caz de daună, iar deţinătorii de poliţe RCA emise de către Euroins România şi păgubiţii sunt protejaţi de lege prin mecanismele create în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR) a luat notă de decizia Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind măsura retragerii autorizaţiei de funcţionare pentru Euroins România. Membrii uniunii au ca prioritate pe termen scurt sprijinirea clienţilor cu poliţe încheiate la Euroins România şi a păgubiţilor acestei companii, prin furnizarea de servicii de consultanţă şi asistenţă în caz de daună. Amintim că deţinătorii de poliţe RCA emise de către Euroins România şi păgubiţii sunt protejaţi de lege prin mecanismele create în acest sens, care s-au dovedit viabile şi în cazul altor falimente ale unor companii de asigurări”, arată UNSAR.

Uniunea ia in considerare rapoartele oficiale ale autorităţilor care confirmă fără echivoc că asigurătorii rămaşi în piaţa RCA îndeplinesc condiţiile de capitalizare şi solvabilitate şi precizează că are încredere că poliţele emise de aceştia vor acoperi, în totalitate şi la timp, viitoarele pagube provocate de producerea riscurilor asigurate.

”Impactul deciziei de retragere a autorizaţiei Euroins România este foarte important şi, inevitabil, va genera îngrijorări la nivelul consumatorilor de produse de asigurare. În acest context, UNSICAR apreciază că piaţa asigurărilor din România se află într-o poziţie uşor intărită faţă de anii anteriori şi că ar putea depăşi şi acest moment dificil în măsura în care instituţiile şi actorii pieţei vor lua măsurile astfel încât industria să funcţioneze pe termen lung, să atragă noi jucători şi să creeze un cadru concurenţial de natură să stimuleze în mod natural o ofertă de produse de asigurare atractive pentru clienţi”, arată UNSICAR.

Membrii UNSICAR îşi exprimă speranţa că ASF, în urma retragerii autorizaţiei Euroins România, va identifica în dialog cu industria, consumatorii şi ceilalti stakeholderi măsuri echilibrate care să genereze soluţii sustenabile pe termen lung.

”Brokerii au demonstrat constant că sunt unul din factorii de bază ai dezvoltării pieţei de asigurări din România, în special în sectorul asigurărilor facultative, unde creşterea gradului de protecţie prin forme de asigurare neobligatorii se realizează în special ca urmare a eforturilor companiilor de brokeraj. Astfel, companiile de brokeraj, prin specificul lor divers şi prin prezenţa răspândită în toată ţara şi pe toate canalele preferate de consumatori aduc un aport decisiv la creşterea gradului de protecţie a românilor şi a afacerilor din România, prin toate tipurile de produse de asigurări şi în beneficiul tuturor tipurilor de clienţi”, precizează uniunea.

 Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR), organizaţie înfiinţată în anul 2000, reprezintă 80 de companii – de brokeraj de asigurare, de regularizare daune şi de pregătire profesională.

Cota membrilor UNSICAR totalizează peste 60% din piaţa de brokeraj de asigurare, care numără aproape 280 de intermediari.

UNSICAR este membru cu drepturi depline a BIPAR (Bureau International des Producteurs d'Assurances et de Reassurances), organizaţie internaţională înfiinţată in 1937 care reuneşte asociaţiile profesionale naţionale ale intermediarilor în asigurări si care este principalul partener de dialog cu intermediarii de asigurări pentru pentru instituţiile europene de reglementare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.