Majoritatea turiştilor care rezervaseră minivacanţe în Deltă de 1 Mai au preferat să şi le reprogrameze, în general, după 1 iunie, şi mai puţin de 10% dintre ei şi-au anulat sejururile, potrivit unui studiu al Green Village, resort din Sfântu Gheorghe deţinut de omul de afaceri Dragoş Anastasiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Majoritatea turiştilor care rezervaseră minivacanţe în Deltă de 1 Mai au preferat să şi le reprogrameze, în general, după 1 iunie, şi mai puţin de 10% dintre ei şi-au anulat sejururile, potrivit unui studiu al Green Village, resort din Sfântu Gheorghe deţinut de omul de afaceri Dragoş Anastasiu. Complexul ar fi avut toate cele 180 de locuri ocupate atât în perioada sărbătorilor pascale, cât şi în minivacanţa de 1 Mai", arată un comunicat. 

În mod normal, turiştii ar fi început să sosească în Deltă de la începutul lunii aprilie, iar hotelurile şi pensiunile ar fi fost pline atât de Paşte, cât şi  de 1 Mai. Unele dintre hotelurile şi pensiunile din Deltă s-au închis în luna noiembrie, iar altele imediat după Revelion, dar aproape toate urmau să fie redeschise începând cu luna aprilie.

Rezervările pentru vacanţele de Paşte şi 1 Mai în Deltă începuseră din noiembrie anul trecut.

"Peste 90% dintre turiştii care îşi rezervaseră vacanţe la Green Village de 1 Mai, dar şi de Paşte, fie şi le-au reprogramat pentru anul acesta sau anul viitor, fie au dorit vouchere de suma plătită, cu care să vină în Deltă în orice altă perioadă doresc, în limita locurilor disponibile, bineînţeles. Unii nu ştiu de acum când vor ajunge, dar vor să nu rateze vacanţa în Deltă şi de accea au preferat vouchere", a declarat Liliana Şmira, directorul general al Green Village, adăugând că şi în restul pensiunilor şi hotelurilor din Deltă majoritatea turiştilor au decis să nu renunţe la vacanţe, ci doar să le amâne.

 Ea a afirmat că mai puţin de 10% din totalul rezervărilor reprezintă anulări de vacanţe în Deltă.

 Majoritatea celor care şi-au reprogramat vacanţele vor să vină după 1 iunie, însă există turişti care au cerut să li se dea camere în a doua jumătate a lunii mai.

"Nu ştim încă ce reglementări vor fi imediat după 15 mai legat de restaurante şi de distanţarea socială", a mai spus Liliana Şmira.

Indiferent de data în care şi-au reprogramat vacanţele, dacă turiştii nu vor putea veni în Deltă din cauza unor eventuale noi restricţii, sejururile lor vor putea fi din nou amânate.

Green Village e un resort care se întinde pe aproape 30.000 de metri pătraţi, spaţiile de cazare fiind împărţite în trei zone, aflate la distanţă apreciabilă unul de altul, arată resortul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.