Un grup de investitori români inaugurează, în 1 mai, un resort de patru stele în Zanzibar, Mambo Ocean Resort, situat în Pwani Mchangani. Investitorii mai deţin în Zanzibar alte trei locaţii, două de trei stele şi una de două stele. Mihai Ioniţă, iniţiatorul şi reprezentantul grupului hotelier Mambo în Zanzibar, spune că în primul trimestru al anului, numărul de turişti a crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timp ce multe destinaţii exotice se concentrează pe lux şi exclusivitate, Zanzibar se diferenţiază prin autenticitatea şi simplitatea sa. Insula emană o energie pozitivă şi unică în lume, fiind o perfectă comuniune a omului cu natura. Turiştii care aleg să viziteze insula înţeleg că viaţa înseamnă mult mai mult decât bani, tehnologie sau branduri şi că bucuria şi fericirea sunt obţinute prin simpla apreciere a lucrurilor importante din viaţă. Această destinaţie exotică unică este cu adevărat un loc de refugiu pentru cei care caută să evadeze din agitaţia oraşelor şi să se bucure de frumuseţea naturală a lumii”, declară Mihai Ioniţă, iniţiatorul şi reprezentantul grupului hotelier Mambo în Zanzibar, fără a preciza valoarea investiţiei.

Mambo Ocean Resort, de patru stele, situat în Pwani Mchangani, este cea mai mare locaţie deţinută de români şi va fi inaugurată pe data de 1 mai 2023.

Resortul se întinde pe o suprafaţă de 13.000 mp şi oferă o capacitate de 21 de camere, inclusiv 8 camere deluxe. Pe lângă cele două piscine şi plaja privată, resortul are o grădină exotică şi două restaurante, unul fiind amplasat chiar pe plajă.

”Această destinaţie exotică este tot mai populară printre turiştii români, care sunt atraşi de frumuseţea locului şi de costurile mai mici faţă de alte destinaţii exotice. De asemenea, Zanzibar primeşte mulţi turişti francezi, care sunt încântaţi de simplitatea şi frumuseţea locurilor de aici. În general, majoritatea turiştilor sunt europeni, dar sunt prezenţi şi turişti din alte ţări”, adaugă omul de afaceri.

Cel mai mare grup hotelier din Zanzibar deţinut de investitori români este Mambo Hotels. Proiectul a debutat în 2021, în plină pandemie, iar prima locaţie deschisă a fost Mambo Beach Villas de trei stele, în Matemwe, o staţiune renumită pentru liniştea şi relaxarea pe care o oferă. Resortul deţinut de români se întinde pe o suprafaţă de 5.000 mp iar camerele sunt sub formă de bungalow-uri.

A doua locaţie, Mambo Boutique Nungwi, de două stele, situată la un minut de plajă în staţiunea Nungwi, a fost deschisă în octombrie 2022. Această staţiune este cea mai căutată de turişti şi oferă o efervescenţă a vieţii de noapte şi un ocean puţin afectat de reflux.

A treia locaţie, Mambo Inn Nungwi, de trei stele, un hotel complet nou utilat, a fost inaugurată în luna februarie a acestui an, tot în zona Nungwi.

În ultimii trei ani, peste 20 de oameni de afaceri români au investit pe piaţa hotelieră locală, adaugă el.

”Zanzibar, insula exotică care îmbină perfect istoria, cultura, plajele frumoase şi vegetaţia sălbatică diversă, aparţinând de statul african Tanzania, este din ce în ce mai atractivă pentru românii în căutare de aventură şi relaxare. În primul trimestru al anului 2023, numărul de turişti a crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce demonstrează creşterea interesului pentru această destinaţie. Această evoluţie se datorează ridicării restricţiilor impuse de pandemie şi a recomandărilor pozitive ale turiştilor care au vizitat insula în perioada pandemiei. La ora actuală, peste 20 de investitori români deţin acum structuri de cazare pe această insulă”, spune Mihai Ioniţă.

În ceea ce priveşte preţul unei vacanţe, începând cu biletul de avion, preţurile variază între 600 şi 1.000 de euro de persoană, în funcţie de compania aeriană aleasă şi perioada de călătorie. În privinţa cazării, alege cu încredere perioadele iunie-septembrie sau decembrie-martie, când este sezonul estival, iar preţurile la hoteluri sunt mai accesibile. Un sejur într-o cameră la hotel de trei stele poate costa în medie 40-60 dolari/zi, iar la un hotel de cinci stele exclusivist cu all-inclusive, tarifele pot ajunge până la 300-500 dolari/zi.

”Dacă eşti un explorator înrăit şi îţi doreşti să încerci street food-ul local, ai putea cheltui undeva între 1-2 dolari pentru o masă. Dacă preferi să mănânci la un restaurant normal, tarifele se ridică la 8-12 dolari/persoană. Pentru excursii, un pachet de bază costă în medie între 250-300 dolari de persoană, pentru 5 zile de activităţi. Dacă vrei să mergi într-un safari, preţurile pornesc de la 350-400 dolari pentru o zi, în funcţie de durata excursiei”, mai spune investitorul român.

Toate aceste costuri se adună, iar preţul unui sejur de 7 zile pentru două persoane, excluzând biletul de avion, ajunge undeva la 1.500 dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.