Autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană au acuzat, vineri, Apple că distorsionează piaţa streamingului muzica, dând dreptate Spotify într-un caz care ar putea conduce la aplicarea unei amenzi semnificative şi la schimbări în practicile de afaceri ale producătorului de iPhone-uri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste concluzii preliminare marchează prima oară când Bruxelles-ul aduce acuzaţii antitrust împotriva Apple, chiar dacă cele două părţi au mai avut conflicte în trecut, cel mai notabil o dispută legată de taxe care implică Irlanda.

Apple, Spotify şi alte părţi vor avea posibilitatea să răspundă.

Dacă acest caz va continua, UE ar putea cere concesii şi ar putea impune o amendă de până la 10% din cifra de afaceri globală a Apple, până la 27 de miliarde de dolari, deşi rareori impune amenda maximă.

Compania suedeză Spotify a reclamat Apple la Comisia Europeană în urmă cu doi ani, acuzând gigantul american de tehnologie că restricţionează în mod incorect accesul companiilor concurente la serviciul Apple Music, pe iPhone-uri.

Potrivit Comisiei Europene, problema se referă la regulile restrictive ale Apple pentru App Store, care obligă dezvoltatorii să folosească sistemul de plăţi al aplicaşiei, împiedicându-i să informeze utilizatorii de alte opţiuni de achiziţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.