Uber şi Volvo au anunţat un parteneriat prin care producătorul suedez va livra către Uber 24.000 de maşini autonome.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 2019 – 2021, în proprietatea Uber vor intra 24.000 de SUV-uri XC90, care vor forma aşa-numita flotă de maşini autonome pe care compania americană le va pune la dispoziţia utilizatorilor săi.

Modelul XC90 în cauză, al cărui preţ începe de la 45.750 de dolari, a fost proiectat de inginerii ambelor companii, iar Volvo urmează să-şi lanseze propriile automobile complet autonome în 2021.

Uber şi Volvo au un parteneriat care datează din august 2016, iar Uber a testat până acum modelul XC90 în oraşul american Pittsburgh. De asemenea, Uber mai deţine o flotă redusă numerică de maşini autonome, model Ford Fusion.

Ambiţiile Uber în domeniul maşinilor autonome nu sunt o noutate. Compania americană a încercat să folosească maşini autonome în San Francisco, la finele anului trecut, dar proiectul a fost abandonat din cauza faptului că maşinile nu au putut fi înregistrate la autoritatea locală.

Aventura cu maşini autonome a Uber a fost presărată şi cu alte incidente. În luna martie a acestui an, un autovehicul autonom al companiei a produs un accident grav.

Cei de la Uber sunt acuzaţi de Waymo, divizia de maşini autonome a Google, de furtul de tehnologie, un proces între cele două companii fiind inevitabil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.