Căutările pentru vacanţe în România au crescut cu 52% în doar o săptămână, ca urmare a reintroducerii voucherelor de vacanţă, arată datele platformei hoteliere online Travelminit.ro, care estimează o creştere semnificativă a căutărilor pentru vacanţe în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Veşti minunate pentru turiştii care au planuri de călătorie în România anul acesta. În pragul sezonului estival, cardurile de vacanţă pentru 2022 au început să fie încărcate, o măsură aşteptată cu nerăbdare atât de turişti, cât şi de hotelieri. Voucherele de vacanţă vor putea fi folosite numai pe teritoriul ţării noastre, iar în cazul celor rămase neutilizate din 2019 şi 2020, termenul de valabilitate a fost prelungit până în iunie 2022, astfel că turiştii mai au o şansă pentru a profita de ele”, arată datele Travelminit.ro.

Emiterea noilor vouchere de vacanţă reprezintă o decizie importantă pentru turismul intern, greu încercat în ultimii doi ani de situaţia pandemică, un stimul financiar care va contribui semnificativ la dezvoltarea industriei, spun reprezentanţii platformei.

”Încă de când Guvernul a anunţat că, în 2022, va emite din nou vouchere de vacanţă, am aşteptat vestea că românii se vor bucura iarăşi de un stimulent financiar important pentru a călători în ţară. Sezonul de vară este cea mai aglomerată perioadă pentru turismul românesc şi ne dorim să convingem cât mai mulţi români să dea o şansă turismului intern. Căutările pentru vacanţe în România au crescut cu 52% în doar o săptămână, turiştii deja îşi fac planuri pentru lunile de vară. În acest context, am încercat să ne pregătim din timp pentru momentul încărcării cardurilor, astfel că, în momentul de faţă, avem cea mai largă ofertă de cazare cu vouchere de vacanţă. În plus, am simplificat procesele, astfel încât turiştilor să le fie mai uşor ca niciodată să facă rezervări. Pe Travelminit.ro, rezervarea cazării şi plata se fac online, rapid şi simplu, folosind direct cardul de vacanţă. În acelaşi timp, am pus la cale un program de loialitate care oferă preţuri reduse la cazări din toată România, la care înregistrarea se face gratuit. Prin intermediul acestui program, clienţii noştri pot beneficia de reduceri între 10-20%, plus servicii gratuite”, a declarat Ferenc Rigo, CEO al platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Începând din acest an, tichetele de vacanţă vor fi disponibile numai pe suport magnetic, pe un card alimentat cu 1.450 de lei, aceeaşi sumă ca şi până acum. Perioada de valabilitate a voucherelor emise în 2022 este de un an, iar statul va oferi în mod recurent aceste tichete până în 2026 inclusiv.

”De aceste vouchere se vor putea bucura salariaţii din sectorul bugetar, care au început deja să primească sumele pe card, însă şi cei din mediul privat pot beneficia de tichete de vacanţă, în cazul în care companiile lor iau o decizie în acest sens”, arată platforma.

Tichetele pot fi utilizate numai în România: beneficiarul voucherului alege hotelul, pensiunea sau vila unde doreşte să meargă în concediu, verifică dacă unitatea de cazare selectată este pe lista partenerilor care acceptă vouchere de vacanţă, face rezervarea şi achită folosind cardul primit. Voucherele de vacanţă nu sunt transmisibile (pot fi folosite numai de către beneficiarul lor, în baza unui document de identitate) şi nici rambursabile.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat recent de Travelminit.ro, 21% dintre respondenţi au declarat că nu au mers în vacanţă în România înainte de a primi aceste vouchere, în timp ce 84% dintre cei care au răspuns la chestionar susţin că au crescut numărul sejururilor pe care le rezervă în decursul unui an graţie acestei măsuri, o dovadă în plus a faptului că tichetele reprezintă un sprijin important pentru industria hotelieră.

”În plus, emiterea noilor vouchere se sincronizează perfect cu debutul sezonului estival, ceea ce va duce la o creştere a numărului de rezervări pentru următoarele luni, mai ales că litoralul românesc este principala destinaţie în care turiştii folosesc voucherele de la stat. Acesta este şi motivul pentru care hotelierii şi specialiştii din industrie le recomandă turiştilor să îşi facă din timp rezervările, astfel încât să se bucure de o gamă variată de opţiuni de cazare, dar şi de preţuri accesibile”, mai arată platforma.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă. în 2021, Travelminit raportează 13,5 milioane de euro vânzări în România şi 16 milioane de vizite pe platforma.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.