Transportatorul naţional de gaze Transgaz a realizat anul trecut un profit net de 602,1 milioane lei, în creştere de peste 1% faţă de anul anterior, potrivit datelor preliminare anunţate joi de companie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, veniturile din exploatare înainte de echilibrare şi de activitatea de construcţii au scăzut la 1,748 miliarde lei, de la 1,81 miliarde lei la sfârşitul lui 2016.

Datoriile totale ale companiei au ajuns, la finalul anului trecut, la 1,525 miliarde lei, în creştere uşoară faţă de nivelul înregistrat la finalul anului anterior, de 1,516 miliarde lei.

Transgaz este operatorul tehnic al sistemului naţional de transport şi răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de siguranţă, eficienţă economică şi protecţie a mediului înconjurător.

Acţionarul majoritar al Transgaz este Ministerul Economiei, care controlează 58,5% din acţiuni.

Compania are o capitalizare de 4,73 miliarde lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.