Transportatorul naţional de energie electrică Transelectrica a anunţat vineri că a declanşat o investigaţie pentru a stabili exact cauzele şi condiţiile care au produs incidentul de vineri, după ce mai multe zone din Capitală, preponderent din sectoarele 6 şi 5, au rămas fără energie electrică. La ora 12.47, în staţia de transformare de la Domneşti, care acum se retehnologizează, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică a unei zone din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 7 august 2020, la ora 12.47, în Staţia 400//110/20 kV Domneşti, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică a unei zone din Municipiul Bucureşti. Incidentul s-a produs în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare. Compania a declanşat o investigaţie pentru stabilirea exactă a cauzelor şi a condiţiilor în care s-a produs incidentul”, arată Transelectrica într-un comunicat.

Manevrele de realimentare au început imediat după producerea incidentului şi au fost finalizate în aproximativ 60 de minute.

”Menţionăm faptul că Staţia Domneşti este în plin proces de retehnologizare şi suntem convinşi că prin investiţia realizată riscul producerii unor astfel de incidente va scădea semnificativ. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectaţi”, mai arată compania.

Mai multe zone din Capitală, preponderent din Sectoarele 6 şi 5, au fost afectate vineri de o pană de curent. Între cartierele afectate sunt: Drumul Taberei, Gara de Nord, Militari, Piaţa Victoriei dar şi zona Chiajna.

Reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia spun că problema ţine de instalaţiile operatorului de transport.

”Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13.00, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente, care alimentează zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienţilor”, spun reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

Compania Naţionala de Transport al Energiei Transelectrica este operatorul de transport şi de sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 staţii electrice de transformare şi 8.834,3 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt unităţi teritoriale de transport.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.