Producătorul auto japonez Toyota Motor a stabilit un record de producţie anuală globală în anul financiar încheiat în martie, depăşind uşor ţinta de 9,1 milioane de vehicule, datorită atenuării problemelor de aprovizionare şi a deficitului de cipuri, precum şi a restricţiilor legate de pandemie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dar cel mai mare producător de automobile din lume în funcţie de vânzări a avertizat că a continuat să vadă impactul de lungă durată al penuriei globale de cipuri, spunând că efectul său în viitor rămâne dificil de anticipat.

Toyota a declarat joi că a produs 9,13 milioane de vehicule în cele 12 luni încheiate la 31 martie, uşor peste obiectivul său, deşi acest obiectiv a fost redus de două ori faţă de un obiectiv iniţial pentru anul de aproximativ 9,7 milioane de vehicule, pe fondul perturbărilor industriei.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

În anul precedent, producţia de vehicule a Toyota a fost de 8,57 milioane.

Vânzările globale pentru cele 12 luni încheiate în martie au crescut la 9,61 milioane de vehicule, de la 9,51 milioane în anul precedent, stabilind un alt record anual pentru companie.

Compania nu a publicat noi obiective de vânzări sau de producţie pentru anul fiscal curent care a început în aprilie.

Toyota a spus că a vândut doar 17.473 de vehicule electrice cu baterie (EV) în întreaga lume, inclusiv cele ale mărcii sale de lux Lexus, în primele trei luni ale anului 2023. Aceasta, comparativ cu 24.466 de vehicule electrice cu baterie vândute de Toyota în întreaga lume pentru întregul an 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.