Titlurile companiilor europene de transport şi turism sunt în scădere puternică marţi, influenţând toţi indicii bursieri europeni, în urma atacurilor teroriste produse la aeroportul şi metroul din Bruxelles, relatează MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Ryanair Holdings au scăzut cu până la 4,2%, Air France-KLM cu 4,8%, iar Deutsche Lufthansa cu 2,7%

Titlurile American Airlines Group sunt în coborâre cu 2%, în tranzacţiile electronice premergătoare deschiderii bursei din New York.

Titlurile companiilor de călătorii şi turism Thomas Cook Group şi TUI au scăzut cu 4,86%, respectiv 3%.

”Nu este nicio surpriză că acţiunile operatorilor aerieni europeni şi ale companiilor de turism au scăzut în această dimineaţă”, a declarat Mike van Dulken, director pentru cercetări la firma Accendo Markets.

El a arătat că investitorii se vor teme de impactul atentatelor asupra călătorilor europeni, care a existat şi după atentatele din Paris, din noiembrie anul trecut.

Declinul titlurilor companiilor de transport şi turism influenţează toţi indicii bursieri europeni.

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 este în scădere cu 0,6%, indicele belgian BEL 20 cu 0,2%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,5%.

DAX 30 al bursei din Frankfurt este în declin cu 0,44%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid coboară cu 0,8%.

La Londra, indicele FTSE 100 este în coborâre cu 0,52%.

Premierul belgian a declarat, într-o conferinţă de presă, că cel puţin 28 de persoane au murit în atentatele care au avut loc marţi la Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.