Peste 15.000 de locuinţe noi şi vechi, apartamente şi vile finalizate sau în curs de livrare, majoritatea în Bucureşti, sunt scoase la vânzare la ediţia din această primăvară a Târgului Imobiliar Naţional-tIMOn, cu preţuri de la 18.900 de euro, pentru o garsonieră în zona Fundeni, până la 1,9 milioane de euro, pentru o casă pe Calea Victoriei, anunţă organizatorii într-un comunicat transmis News.ro

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Târgul naţional imobiliar, organizat în Piaţa Constituţiei din Capitală, începe joi şi este deschis până duminică, la ora 17:00.

Expoziţia adună 116 expozanţi, care oferă peste 15.000 de locuinţe, în ‎298 de ansambluri rezidenţiale, majoritatea în Bucureşti.

Reducerile de preţ, valabile exclusiv în perioada târgului, variază între 1.000 şi 60.000 de euro, iar ofertele speciale pentru cumpărătorii din acest week-end includ case complet mobilate, bucătării care valorează zeci de mii de euro şi locuri de parcare.

Cel mai mic preţ din târg, de 18.900 de euro, îl are o garsonieră din zona Fundeni, în timp ce, pe segmentul vilelor, cel mai mic preţ este de 55.000 euro pentru un P+1 din cartierul Tamisa.

Pe segmentul de lux, ofertele sunt într-o creştere vizibilă faţă de anii trecuţi. Oferta începe de la 250.000 euro pentru un penthouse şi se opreşte la 1,9 milioane de euro, plus TVA, pentru o vilă pe Calea Victoriei.

Comparativ cu ediţia anterioară, preţul mediu pe unitate locativă la tIMOn a crescut de la 59.000 la 62.000 euro. Este prima creştere a preţului mediu înregistrată în ultimii şapte ani.

„Trendul general al pieţei este de creştere a preţurilor. În Bucureşti, preţurile au crescut cu 4,4% faţă de noiembrie 2015. Oferta din cadrul tIMOn arată o creştere a preţurilor de 10% pe segmentul locuinţelor din clasa „economy”, situate în zonele periferice, cele care reprezentau de fapt motorul vânzărilor pe segmentul rezidenţial în ultimii 3-4 ani”, potrivit directorul tIMOn, Vlad Vlăsceanu, care citează un studiu realizat de compania de consultanţă RealTime.

După ce ani în sir s-au refugiat la periferie, dezvoltatorii imobiliari se întorc acum cu proiecte în centrul oraşelor. 70% din ofertele tIMOn nu mai sunt în zone periferice, ci în zone centrale şi semicentrale, cu preţuri care pornesc de la 1.000 euro pe metrul pătrat util, preţ comparabil celui solicitat de către proprietarii de locuinţe vechi din respectivele zone.

Cel mai mare discount  din târg este de 60.000 de euro, pentru un apartament de patru camere din Bulevardul Timişoara, oferit de către compania Imoteca. Preţul de vânzare a fost redus de la 159.900 de euro, la 99.900 de euro.

De altfel, 90% din expozanţii tIMOn vor avea un discount valabil pentru cei care achizitionează locuinţe în timpul târgului, care variază între 2 şi 30%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.