Spectaculozitatea, siguranţa, design-ul, elementele de arhitectură şi materialele folosite la construcţie au făcut ca sistemul de tobogane acvatice din zona Galaxy a complexului Therme Bucureşti să primească punctajul maxim din partea publicaţiei tuberides.de, care a realizat un top al toboganelor acvatice din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din 328 de proiecte vizitate şi testate de autorii site-ului până în prezent, complexul termal de la Baloteşti a primit nota maximă acordată vreodată pentru un astfel de proiect - 1,2. Sistemul de punctaj începe cu nota 5, cea mai slabă notă şi se încheie cu 1, cel mai bun punctaj.

Cele 5 criterii de evaluare ale proiectului au fost spectaculozitatea, siguranţa, design-ul, elementele de arhitectură şi materialele utilizate pentru construcţie şi uşurinţa utilizării tuturor elementelor din proiect – de la sistemul de case şi vestiare până la restaurante şi piscine.

Zona Galaxy, din cadrul complexului de ape termale, are 16 tobogane clasificate pe categorii de vârstă şi înălţime, care împreună ajung la o lungime totală de 1.500 de metri. Cele mai înalte tobogane au punctul de plecare la o înălţime de 12 metri.

Autorii review-ului au sosit din Germania neanunţaţi la Therme, acesta fiind modul lor de evaluare.

“Therme Bucureşti seamănă foarte mult cu paradisul de băi termale Schwarzwald. Deoarece în Therme Bucureşti există şi o zonă cu numeroase tobogane, am vizitat impresionanta instalaţie”, începe review-ul de pe siteul tuberides.de.

Autorii review-ului au descris cu amănunte fiecare tobogan din zona Galaxy şi au înregistrat întreaga lor experienţă în zona Galaxy.

Therme Bucureşti are cel mai spectaculos sistem de tobogane din Europa (FOTO: Facebook)
Therme Bucureşti are cel mai spectaculos sistem de tobogane din Europa (FOTO: Facebook)

Site-ul punctează şi facilităţile oferite de Therme Bucureşti pentru turiştii străini, precum faptul că se află la doar şase kilometri de aeroportul Internaţional Henri Coandă, iar călătoria cu taxiul costă circa doi euro.

Nu este primul reportaj despre Therme Bucureşti din presa internaţională. La începutul anului, agenţia de presă Associated Press (AP) a realizat un amplu reportaj despre oferta celui mai mare complex pentru entertaiment şi relaxare construit greenfield din Europa.

Reportajul AP a prezentat atracţiile principale ale Therme, cum sunt pădurea de palmieri, cea mai mare din Europa, piscina cu valuri, unică în România şi sistemul de tobogane.

Situat în zona de nord a Capitalei, în Baloteşti, Therme Bucureşti este deschis 12 luni pe an şi are o listă de preţuri accesibilie pentru toate categoriile de vizitatori. De exemplu, pentru aproape patru ore petrecute în zona Galaxy un adult plăteşte 39 de lei, iar pentru un copil biletul de intrare costă 25 de lei. Familiile beneficiază de reduceri de 15%.

Complexul termal are o capacitate de 4.000 de persoane şi este împărit în trei zone.

Zona Galaxy are cel mai spectaculos sistem de tobogane din Europa, cea mai mare piscină cu valuri indoor şi, în curând, un restaurant de 300 de locuri cu meniuri special gândite pentru copii şi tineri.  

Investiţia, care se ridică la 50 de milioane de euro, are o suprafaţă totală de peste 250.000 de metri pătraţi.

Bucureştiul este al doilea cel mai mare oraş termal din Europa, după prima şi cea mai veche capitală termală atestată istoric, Roma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.