Tesla a raportat pentru trimestrul încheiat la 31 martie venituri de 18,76 miliarde de dolari, în creştere cu 87% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit brut de 5,54 miliarde de dolari obţinut pe segmentul principal de activitate. Compania a obţinut şi o marjă de profit record, de 32,9% pe segmentul auto, acţiunile urcând cu 6% în urma publicării rezultatelor financiare, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea veniturilor a fost determinată parţial de o creştere a numărului de maşini livrate de Tesla şi de o creştere a preţurilor medii de vânzare, a spus compania.

La începutul acestei luni, Tesla a raportat că a livrat 310.048 de vehicule în primul trimestru.

Vehiculele Model 3 şi Model Y au reprezentat 95%, respectiv 295.324, din livrări în perioada încheiată la 31 martie 2022.
 

Directorul financiar Zachary Kirkhorn şi CEO-ul Elon Musk au spus la prezentarea rezultatelor financiare că Tesla rămâne încrezătoare că poate creşte cu cel puţin 50% faţă de cifrele din 2021.

Cu toate acestea, directorii au remarcat că compania a pierdut aproximativ o lună din ”volumul de construcţie auto” în Shanghai, din cauza închiderilor legate de Covid.

”Producţia se reia la niveluri limitate şi ne străduim să revenim la producţia completă cât mai repede posibil”, a spus Kirkhorn.

În ciuda acestei încetiniri, Musk a spus: ”Se pare, probabil, că vom putea produce un milion şi jumătate de maşini în acest an”.

El a avertizat că clienţii care comandă acum se confruntă cu o listă lungă de aşteptare, iar unele dintre comenzile lor nu vor ajunge până anul viitor.

Musk a recunoscut, de asemenea, că progresele în conducerea autonomă durează mai mult decât a anticipat.

”În ceea ce priveşte conducerea autonomă, din orice dezvoltare tehnologică în care am fost implicat vreodată, nu am văzut niciodată mai multe feluri de progrese false în care se pare că vom străpunge, dar nu o facem.”

El a încurajat oamenii să se alăture programului Tesla FSD Beta, care solicită proprietarilor Tesla să cumpere sau să se aboneze mai întâi la pachetul de asistenţă premium al şoferului FSD al Tesla, apoi să obţină un scor ridicat de siguranţă a şoferului.

FSD, care costă 12.000 de dolari în avans sau 199 de dolari pe lună, nu face vehiculele Tesla complet autonome.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.