Miliardarul american Elon Tusk a prezentat joi Model 3, noul sedan al producătorul de automobile electrice Tesla Motors, pe care mizează pentru extinderea bazei de clienţi şi atingerea unei profitabilităţi sustenabile, iar fanii au format cozi lungi la uşile magazinelor pentru comenzi, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Automobilul Model 3, care va costa 35.000 de dolari, va avea o autonomie de minim 215 mile (346 kilometri), iar Musk a spus că este încrezător că livrările vor începe în 2017.

Tesla a primit peste 115.000 de rezervări în 24 de ore, a spus Musk pe o scenă din studioul de design al companiei din Hawthorne, California.

Comenzile au atins un nivel de cel puţin 134.000, în următoarele două ore.

”Avem un proiect uimitor. Cred că veţi fi impresionaţi. Nu veţi putea cumpăra o maşină mai bună pentru 35.000 de dolari. Este o maşină foarte bună, chiar şi fără opţionale”, a spus Musk.

Model 3 este elementul central al planului Tesla de a extindere a bazei de clienţi dincolo de cumpărătorii bogaţi şi de a face din vehiculele electrice o componentă importantă a pieţei auto.

Cea mai mare parte platformei automobilului este nouă, inclusiv arhitectura bateriei şi tehnologia motorului.

Mulţi dintre directorii care au lucrat la Model 3, inclusiv directorul tehnologic JB Straubel şi proiectantul şef Franz von Holzhausen, fac parte de mulţi ani din conducerea Tesla.

Numărul rezervărilor este peste aşteptările unora dintre analişti şi depăşeşte cele 107.000 de vehicule comercializate până în prezent de Tesla.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Avansul de 1.000 de dolari depus de clienţi va aduce în bugetul Tesla minim 134 de milioane de dolari.

Chiar dacă avansul poate fi returnat, interesul cumpărătorilor sugerează că cererea va fi suficientă, după ce producţia va începe efectiv.

Funcţiile de pilot automat vor fi standard, iar sedanul cu patru uşi va avea cinci locuri pentru adulţi.

Tesla intenţionează să dubleze numărul staţiilor de încărcare şi numărul de magazine, până la sfârşitul lui 2017.

Între clienţii care au putut face comenzi joi se află şi cei de pe pieţe noi, respectiv Brazilia, India şi Africa de Sud.

”Am aşteptat să cumpăr un automobil electric 10 ani. Este mai sigur, mai ecologic, are performanţe mai bune, este mai bine proiectat”, a spus Mark Dilsizian, doctorand la Rutgers University, în New Jersey.

Plan de dezvoltare al Testa prezentat de Musk în august 2006 prevedea intrarea pe segmentul auto de lux, iar apoi creşterea cât mai rapidă a volumului producţiei.

Model 3 este al patrulea automobil al Tesla, după Roadster, sedanul Model S şi SUV-ul Model X.

SUV-ul Model X a fost prezentat în februarie 2012, dar livrările iniţiale au început abia în septembrie 2015.

Model 3 se va confrunta cu o concurenţă tot mai mare.

General Motors intenţionează să lanseze modelul integral electric Chevrolet Bolt la un preţ similar cu Model 3, în acest an.

Este probabil ca Model 3 să ţintească cumpărători interesaţi şi de sedanuri de lux precum Audi A4 ţi BMW Serie 3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.