Consiliul de Administraţie al producătorului de materiale de construcţii TeraPlast a aprobat constituirea unei societăţi cu răspundere limitată în Ungaria, în localitatea in Berettyóújfalu, judetul Hajdú-Bihar. Ungaria a devenit principala piaţă de export a Grupului TeraPlast, depăşind Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul de Administraţie al societăţii TeraPlast SA informează acţionarii si potenţialii investitori cu privire la faptul că, în cadrul sedinţei din data de 2 septembrie 2022, a aprobat constituirea de către Societatea TeraPlast SA, în calitate de asociat unic, a unei Societăţi cu Răspundere Limitată în Ungaria, în localitatea in Berettyóújfalu, judetul Hajdú-Bihar, cu un capital social total de 3.000.000 forinţi. Noua societate va mări amprenta regională a grupului şi va reprezenta o bază logistică pentru acoperirea eficientă a pieţei locale”, anunţă grupul.

Ungaria a devenit principala piaţă de export a Grupului TeraPlast, depăşind Germania, iar această evoluţie impune adaptarea activităţii de distribuţie.

„Exporturile au continuat sa crească în cadrul afacerilor grupului, atât ca valoare, cât şi ca pondere, iar după primele opt luni ale anului au atins nivelul de 18 milioane de lei, comparativ cu 7 milioane de lei în acelaşi interval din anul precedent. Susţinem această activitate externă prin deschiderea unui depozit în Ungaria, un centru care ne va permite să administrăm mai bine şi să răspundem eficient cererii de pe această piaţă dinamică” a precizat László Vajda, Director Dezvoltare.

Grupul a mai deţinut un depozit în Ungaria, specializat în distribuţia de profile de tâmplărie. Facilitatea respectivă a făcut parte din tranzacţia de vânzare a liniei de business Profile de tâmplărie către Dynamic Selling Group în 2021.

”Grupul TeraPlast rămâne dedicat strategiei sale de consolidare a business-urilor existente şi de explorare a oportunităţilor de extindere şi dezvoltare chiar şi într-un context macroeconomic cu multe provocări şi incertitudini cum este cel actual”, afirmă Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Cifra de afaceri a Grupului TeraPlast aferentă semestrului 1 din 2022 a crescut cu 37%, la 373,6 milioane de lei. Profitul net a scăzut până la 16,4 milioane de lei (de la 28,7 milioane lei în semestrul 1 din 2021), pe un puternic efect de bază şi ca urmare a punerii în funcţiune a noilor investiţii, care sunt încă în faza de „ramp up”.

În primul semestru, exporturile au atins nivelul de 63,8 milioane de lei, în creştere cu 79% comparativ cu semestrul 1 2021. Avansul este dublu faţă de ţinta de creştere cu 40% an/an propusă de Grup. Ponderea exporturilor în totalul cifrei de afaceri a urcat de la 13% în prima parte a anului trecut la 17% în semestrul 1 din acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.