Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, marţi, că va opri proiectul de lege care introduce pedeapsa cu închisoarea pentru neplata impozitelor şi contribuţiilor la buget, până când vor fi strânse 10.000 de semnături de la oamenii de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul iniţiat de Teodorovici, anunţat duminică, în premieră, de Profit.ro, prevede închisoarea pentru persoanele care cauzează statului prejudicii prin nereţinerea sau neîncasarea, reţinerea şi neplata, respectiv încasarea şi neplata în cel mult 30 de zile de la termenul scadent a unor impozite şi contribuţii.

”Mă opresc cu acest act normativ până când se vor strânge 10.000 de semnături din partea oamenilor de afaceri”, a spus Teodorovici.

Ministrul nu precizat însă cum vor fi strânse semnăturile.

Teodorovici a mai afirmat că proiectul are susţinere din partea mediului de afaceri, mai ales că oferă posibilitatea de a rezolva fără probleme cazurile cu sume neplătite mai mici de 100.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.