Bazându-se pe nostalgia numeroşilor utilizatori care-şi amintesc de vremea în care ascultau MP3-uri cu Winamp, compania care deţine acum brandul încearcă să vândă ca NFT mai multe simboluri ale acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul rând, tema originală de Winamp va fi vândută ca NFT (non-fungible token - o unitate digitală unică dintr-un registru de blockchain). Aceasta va fi scoasă la licitaţie pe OpenSea între 16 şi 22 mai.

Apoi, începând cu 23 mai, vor fi scoase la licitaţie alte 20 de creaţii derivate din tema originală - diverse elemente grafice, precum butoane sau meniuri.

Banii vor fi încasaţi de Winamp Foundation, care spune că va dona toate veniturile obţinute astfel pentru caritate, prin non-profitul belgian Music Fund.

La fel ca în cazul altor NFT-uri, cumpărătorii vor primii un jeton blockchain care face legătura cu tema originală de Winamp sau celelalte elemente grafice scoase la licitaţie. Aceştia vor putea afişa, copia sau reproduce bunurile digitale cumpărate, însă, nu vor deţine şi drepturile de autor.

Winamp este, în prezent, deţinut de Radionomy, care l-a cumpărat în 2014 de la AOL. Radionomy promite de mai mulţi ani o revenire a legendarului program, în forma unui serviciu audio pentru smartphone-uri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.