O nouă creştere a numărului de cazuri de Covid-19 în Marea Britanie a obligat companiile aeriene, inclusiv easyJet, să anuleze sute de zboruri în ultimele zile, pe măsură ce îmbolnăvirile din rândul personalului s-au înmulţit, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Anglia a renunţat la toate restricţiile legate de coronavirus la începutul acestui an, inclusiv la obligativitatea autoizolării în urma unui test pozitiv şi necesitatea de a purta măşti în locuri publice.

Numărul de cazuri au început să crească în Marea Britanie de la începutul lunii trecute şi până la sfârşitul săptămânii din 26 martie se credea că una din 13 persoane este pozitivă cu acest virus, cea mai mare cifră de la începutul pandemiei.

În timp ce nivelurile de spitalizare sunt cu mult sub vârfurile anterioare din 2020 şi 2021, companiile raportează întreruperi ale serviciilor lor, inclusiv în aeroporturi.

EasyJet a anulat peste 200 de zboruri în weekend şi aproximativ 60 luni.

British Airways  a anunţat, de asemenea, un număr mic de anulări duminică şi a spus că problema afectează companiile aeriene şi aeroporturile în general.

EasyJet a declarat că a numit echipaje de rezervă pentru a atenua impactul şi a spus că, atunci când va anula rutele, va unifica zborurile atunci când are mai multe opţiuni.

”Ne pare rău pentru orice inconvenient pe care acest lucru le poate cauza clienţilor de pe zborurile afectate. Clienţii au fost contactaţi şi li s-au oferit opţiunile lor, care includ rerezervarea pentru un zbor alternativ sau primirea unui voucher sau rambursare completă”, se arată într-un comunicat al companiei.

 Persoanele testate pozitiv pentru Covid-19 nu mai trebuie să se autoizoleze conform legii, dar majoritatea companiilor le sfătuiesc să facă acest lucru. De asemenea, testele gratuite pentru populaţie nu mai sunt disponibile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.