Statele Unite şi China au convenit în principiu ”prima fază” a acordului comercial, a declarat joi o sursă apropiaţă discuţiilor dintre cele două ţări, fiind aşteptat în curând un comunicat al Casei Albe, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump urma să se întâlnească cu principalii săi consilieri în domeniul comerţului la ora 2:30 p.m. (19:30 GMT). Înaintea întâlnirii, reprezentantul pentru Comerţ Robert Lighthizer a spus senatorilor că anunţurile referitoare la tarife sunt iminente, a declarat senatorul republican John Cornyn.

Negociatorii americani s-au oferit să reducă la jumătate tarifele aplicate de SUA unor importuri de produse chinezeşti în valoare de circa 375 de miliarde de dolari şi să suspende tarifele pentru importuri de 160 de miliarde de dolari, care ar fi urmat să intre în vigoare duminică, au declarat două persoane apropiate negocierilor cu China.

Nu este clar deocamdată prin ce diferă acest acord de acordul anunţat de Trump în octombrie.

Trumop a scris joi dimineaţă, pe Twitter, că cele două părţi sunt foarte aproape de uyn acord comercial.

“Ne apropiem foarte mult de un Acord Important cu China. Ei doresc acest lucru, la fel şi noi!”, a scris preşedintele.

Recunoaşterea de către Trump a faptului că Statele Unite doresc un acord marchează o schimbare de atitudine, comparativ cu săptămânile trecute. Trump afirmase în repetate rânduri că Beijingul doreşte un acord mai mult decât Washingtonul, potrivit CNBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.