Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA investighează modul în care un avion Boeing 737-800 al United Airlines a pierdut un panou extern înainte de a ateriza în siguranţă în Oregon, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zborul 433 al United a aterizat vineri pe aeroportul Medford, în jurul orei 13.45, transportând 139 de pasageri şi şase membri ai echipajului, după ce a plecat din San Francisco, au declarat FAA şi compania aeriană.

FAA a declarat că o inspecţie aeriană după  aterizarea avionului vechi de 25 de ani a scos la iveală un panou lipsă.

United a spus că va investiga şi ea.

Nu a fost declarată nicio urgenţă deoarece nu a existat niciun indiciu privind pagubele în timpul zborului.

”Vom efectua o examinare amănunţită a avionului şi vom efectua toate reparaţiile necesare înainte ca acesta să revină în funcţiune”, a spus compania aeriană.

Boeing nu a comentat, adresând întrebări către United Airlines.

Înregistrările FAA arată că avionul a fost construit la sfârşitul anului 1998.

The Rogue Valley Times a postat o fotografie a avionului cu panoul lipsă. Traficul a fost oprit pentru scurt timp pe aeroport pentru a-l căuta.

Incidentele de zbor din SUA atrag mai multă atenţie după ce un panou de uşă al unui avion Boeing 737 MAX 9 al Alaska Airlines s-a desprins în aer.

Boeing a fost supusă unui control de reglementare intens de la incidentul din 5 ianuarie, fiind în desfăşurare investigaţii privind standardele de siguranţă şi calitate ale companiei în procesul de producţie.

Săptămâna trecută, un Boeing 737 MAX operat de United Airlines a ieşit de pe pistă în Houston, determinând investigaţii, iar un Boeing 777-200, operat de United, cu destinaţia Japonia, a pierdut o anvelopă după decolarea din San Francisco şi a fost deviat spre Los Angeles, unde a aterizat în siguranţă.

Un Boeing 737 United care se îndrepta spre Florida din Houston, pe 4 martie, s-a întors la aeroport la scurt timp după decolare, deoarece motorul luase o folie cu bule de plastic care se afla pe aerodrom înainte de plecare.

Postările pe reţelele de socializare au arătat flăcări ieşind din motor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.