Statele Unite au atribuit vineri companiilor contracte de apărare, inclusiv unul de peste un miliard de dolari către Lockheed Martin, a declarat Departamentul Apărării într-un comunicat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest contract achiziţionează materiale, piese, componente şi eforturile necesare pentru a menţine producţia şi livrarea a 118 aeronave F-35 LOT 18 pentru forţele aeriene, Corpul Marin, Marina şi participanţii care nu fac parte din Departamentul Apărării SUA şi clienţii străini de vânzări militare”, a spus departamentul despre contractul Lockheed de 1,05 miliarde de dolari.

La începutul acestei luni, Lockheed Martin a primit un contract cu Departamentul de Apărare în valoare de 431 de milioane de dolari pentru a furniza noi sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) şi servicii de sprijin pentru armata SUA şi aliaţii săi străini.

Separat, Boeing a primit un contract de 497 de milioane de dolari la preţ fix pentru elicopterele CH-47F, potrivit departamentului, care a adăugat că 30 decembrie 2025 este data estimată de finalizare a contractului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.