Veniturile totale din esporturi, respectiv din competiţiile de jocuri video în echipe, vor creşte cu 27% în 2019, la 1,1 miliarde de dolari, pe fondul veniturilor mai mari din publicitate, sponsorizări şi drepturi media pentru jocurile video, potrivit unui raport realizat de Newzoo, firmă de analiză a industriei jocurilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investiţiile brandurilor pe cele trei canale vor reprezenta până la 82%, respectiv 897 de milioane de dolari, din totalul veniturilor. În total, sprijinul brandurilor aproape s-a triplat începând din 2016, arată datele Newzoo.

Aceste competiţii, care de obicei au loc între echipe, constau în meciuri care sunt transmise în direct prin streaming, pentru a atrage fanii.

Esporturile au acum superstaruri şi ligi, proprietari de atleţi celebri şi turnee care umplu stadioane şi acordă premii de ordinul milioanelor de dolari.

League of Legends, Dota 2 şi Counter-Strike: Global Offensive sunt unele dintre cele mai populare esporturi.

Investiţiile iniţiale făcute de brandurile mari prind rădăcini, a declarat directorul general al Newzoo, Peter Warman.

”Acestea nu sunt bugete experimentale. Sunt pe termen lung, iar sumele sunt mari. Este ceea ce are nevoie ecosistemul şi ceea ce vor să vadă investitorii”, a spus acesta.

De exemplu, Overwatch League, deţinută de Activision Blizzard, a numit vineri Coca-Cola ca sponsorul său oficial de băuturi fără alcool.

Dezvoltatorul de jocuri, care organizează liga profesionistă de esporturi, a mai încheiat acorduri de sponsorizare cu producătorul auto Toyota Motor, operatorul wireless T-Mobile şi companiile de IT HP şi Intel.

America de Nord va genera venituri din esporturi de 409 milioane de dolari în 2019, cele mai mari faţă de oricare altă regiune, arată raportul Newzoo.

China va genera 19% din veniturile globale din esporturi, Coreea de Sud 6%, iar restul lumii 38%.

Veniturile din publicitate reprezintă cea mai mare parte din venituri, dar şi vânzările de produse şi bilete sunt aşteptate să crească cu 22%, la aproape 104 milioane de dolari. În schimb, comisioanele publisherilor de jocuri ar urma să scadă cu 3%, la 95 de milioane de dolari.

Audienţa totală, formată din pasionaţi şi spectatori ocazionali, ar urma să crească cu 15%, la 454 de milioane de dolari.

Până în 2022, veniturile globale din esporturi ar putea atinge 1,8 miliarde de dolari, estimează Newzoo.

Firma de analiză nu include în aceste estimări premiile, salariile jucătorilor, investiţiile de capital în organizaţii de esporturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.