Internetul lucrurilor va atrage la nivel mondial investiţii cumulate în valoare de aproape 15.000 de miliarde de dolari în intervalul 2017-2025, datele arătând o accelerare a planurilor companiilor de a investi în soluţii de acest tip, potrivit unui studiu realizat de Business Insider Intelligence.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Internetul lucrurilor transformă modul în care companiile şi consumatorii îşi desfăşoară viaţa de zi cu zi în întreaga lume, iar tehnologia care stă la baza acestui segment de piaţă se dezvoltă rapid, fie că este vorba despre creşterea utilizării Amazon Echo şi a asistenţilor vocali, fie că este vorba despre platformele de analiză care folosesc inteligenţa artificială destinate pieţei corporative.

Potrivit cercetării, la nivel mondial vor exista în 2025 peste 55 de milioane de dispozitive conectate la Internetul lucrurilor, cu aproximativ 9 miliarde mai multe comparativ cu 2017.

Studiul a fost realizat de Business Insider Intelligence prin intervievarea a peste 400 de directori de companii la nivel mondal.

Potrivit datelor publicate în februarie de firma de analiză a pieţei IDC, investiţiile în Internetul lucrurilor vor atinge 772,5 miliarde de dolari în 2018, în creştere cu 15% faţă de fondurile de 674 de miliarde de dolari alocate în 2017.

La nivel mondial, investiţiile în Internetul lucrurilor ar urma să crească potrivit IDC cu un ritm anual de peste 14% în perioada 2017-2021 şi vor depăşi pragul de 1.000 de miliarde de dolari în 2020, pentru ca un an mai târziu să atingă 1.100 de miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.