Ministrul Economiei Ştefan Radu Oprea s-a întâlnit, duminică, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţul Alba Iulia şi le-a explicat acestor măsurile fiscale avute în vedere de Guvern şi ce impact vor avea acestea asupra planurilor de afaceri. Social-democratul le-a mai prezentat acestora programele şi strategiile pe care ministerul pe care îl conduce le-a pus în dezbatere publică, cu rugămintea de a transmite opiniile lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am avut onoarea să mă întâlnesc cu reprezentanţii mediului de afaceri din judeţul Alba. Le mulţumesc că au fost prezenţi într-un număr atât de mare într-o duminică după-amiază, dar şi pentru faptul că am avut o discuţie extrem de deschisă, cu întrebări incomode. Antreprenorii au nevoie să înţeleagă de ce trebuie să fie luate anumite măsuri, care vor fi acestea şi dacă le vor fi afectate planurile de afaceri. Le-am răspuns împreună cu colegii mei: eurodeputatul Victor Negrescu, Călin Gheorghe Maties-senator, deputatul Tuhuţ Radu Marcel şi secretarul de stat Lucian Rus”, a scris Ştefan Radu Oprea, duminică pe Facebook.

Ministrul Economiei a adăugat că „este evident că un plan articulat de dezvoltare al judeţului ajută mediul de afaceri, sunt aici două companii importante din industria de apărare la Cugir, dar şi exploatarea cuprului de la Abrud”.

„Aceste companii nodale pot dezvolta întreprinderile mici şi mijlocii din zonă. Turismul este o altă industrie cu un mare potenţial de dezvoltare în judeţul Alba. O colaborare mai bună cu autorităţile locale este cerută de mediul de afaceri.  Le-am prezentat programele şi strategiile pe care MEAT le-a pus în dezbatere publică, cu rugămintea de a transmite opiniile lor. În Alba Iulia şi judeţul Alba sunt multe poveşti de succes ale antreprenorilor români şi i-am rugat să aibă curajul de a vorbi mai mult despre realizările lor în spaţiul public”, a conchis Oprea.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan Radu Oprea a făcut, duminică o vizită în Alba-Iulia. El a precizat, tot într-o postare pe pagina sa de Facebook, că judeţul Allba are un potenţia turistic incontestabil, însă statisticile arată că acest potenţial este prea puţin fructificat. Parteneriatul între autorităţile locale şi antreprenori este esenţial şi el se poate realiza prin iniţierea unei Organizaţii pentru Managementul Destinaţiei (OMD).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.