Startup-ul românesc de tehnologie Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice din Europa de Sud-Est destinată utilizatorilor casnici şi companiilor, anunţă extinderea operaţiunilor în Polonia. Extinderea în Polonia presupune investiţii de 1,5 milioane de euro pana la finalul anului şi a implicat un proces de pregătire de aproximativ 6 luni înainte de lansarea propriu-zisă. Telerenta ţinteşte Spania ca următoarea destinaţie pentru extindere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Startup-ul românesc de tehnologie Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice din Europa de Sud-Est destinată utilizatorilor casnici şi, de la finalul anului trecut, şi companiilor, anunţă extinderea operaţiunilor în Polonia. Această mişcare strategică confirmă succesul obţinut pe piaţa din România şi subliniază ambiţia companiei de a deveni un jucător important la nivel european.

Polonia a fost aleasă datorită dimensiunii pieţei şi a penetrării ridicate a internetului, cât şi a potenţialului mare de dezvoltare a acestei industrii. Deşi piaţa poloneză are deja mai mulţi jucători activi, Telerenta consideră această provocare esenţială pentru maturizarea şi diversificarea produsului”, anunţă compania.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Estimările companiei indică rezultate cu 30% mai bune în Polonia comparativ cu România, prin prisma mărimii pieţei, ceea ce va ajuta la validarea proiectului pe plan internaţional şi la pregătirea extinderii în alte ţări din UE, cum ar fi Spania, în viitorul apropiat.

„Ne aşteptăm ca Polonia să fie testul care să confirme că proiectul nostru este validat internaţional, demonstrând astfel că putem avea succes şi în afara României. Această piaţă recunoscută pentru potenţialul său de dezvoltare ne va permite să investim semnificativ şi să ne consolidăm poziţia. În primul an de activitate pe piaţa din Polonia, ne propunem să punem accent foarte mare pe livrarea rapidă, asigurând un grad de livrare în 24 de ore de aproximativ 98%. Piaţa din Polonia este mult mai matură, cu integrări preexistente şi niveluri ridicate de automatizare, ceea ce face implementarea mult mai uşoară şi rapidă” spune Ionuţ Farcaş, global expansion director la Telerenta.

Extinderea în Polonia presupune investiţii de 1,5 milioane de euro pana la finalul anului şi a implicat un proces de pregătire de aproximativ 6 luni înainte de lansarea propriu-zisă.

Pentru desfăşurarea operaţiunilor în Polonia, Telerenta a format o echipă mixtă, alcătuită din specialişti locali în eCommerce, fulfillment şi marketing online, care va fi sprijinită de echipa din România pentru suport tehnic şi dezvoltare software.

Pentru piaţa din Polonia, compania doreşte să aducă soluţii inovatoare pentru clienţi, inclusiv produse care nu sunt disponibile pentru moment în România, cum ar fi ceasurile inteligente. Telerenta va avea o gamă de produse adaptată pieţei locale şi va oferi contracte flexibile, de până la 24 de luni.

„În Polonia, vom oferi spre închiriere şi produse care nu sunt disponibile deocamdată în România, cum sunt ceasurile inteligente, spre exemplu. Vom avea cel puţin o gamă la fel de mare ca în România, dar ne vom concentra şi pe produse cu succes local, oferind soluţii adaptate pieţei locale”, mai spune Ionuţ Farcaş.

Strategia companiei în Polonia va include o abordare mixtă, B2C şi B2B încă de la început.

De asemenea, Telerenta are în plan construirea unei reţea de RentBox-uri (automate specializate, de tip vending machine, care permit utilizatorilor să închirieze şi să ridice imediat echipamente electronice), urmând ca primul dispozitiv să fie instalat până la sfârşitul acestui an.

Extinderea în Polonia reprezintă un pas major în dezvoltarea Telerenta, consolidează poziţia companiei pe piaţa internaţională şi validează, în acelaşi timp modelul de business dezvoltat în România.

Telerenta, parte din grupul american de investiţii NCH (New Century Holdings), permite utilizatorilor individuali şi companiilor să închirieze echipamente electronice, pentru o perioadă cuprinsă între 3 şi 24 de luni. Clienţii au, astfel, acces permanent la echipamente de calitate superioară, de ultimă generaţie, care pot fi folosite în acord cu nevoile lor.

Procesul de închiriere este flexibil, utilizatorii putând alege foarte uşor dintre produsele listate în platformă şi le pot înlocui cu altele cu specificaţii superioare, oricând, pe durata contractului. La finalul perioadei de închiriere, aceştia pot prelungi contractul sau returna produsele închiriate.

Telerenta este o soluţie alternativă la achiziţia de echipamente electronice cu plata integrală pe loc sau în rate şi se adresează tuturor celor interesaţi de tehnologie, dar care nu doresc sau nu îşi permit să facă o achiziţie, şi celor interesaţi să testeze şi să utilizeze în permanenţă cele mai noi echipamente electronice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.