Divizia de jocuri a Sony Group şi Nintendo au anunţat joi că au suspendat livrările de jocuri video şi de dispozitive în Rusia, după invazia acesteia în Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sony Interactive Entertainment, care produce consola PlayStation 5, a declarat că a suspendat lansarea jocului de curse ”Gran Turismo 7” şi operaţiunile PlayStation Store din Rusia.

De asemenea, Sony Group a anunţat că a făcut o donaţie de 2 milioane de dolari Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi şi Salvaţi Copiii ”pentru a sprijini victimele acestei tragedii”.

Nintendo a declarat că suspendă livrarea tuturor produselor sale în Rusia ”pentru viitorul previzibil..., din cauza volatilităţii considerabile din jurul logisticii de transport şi de distribuţie a bunurilor fizice”.

Firma cu sediul la Kyoto a mai spus că a amânat lansarea ”Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp”, care urma să fie disponibilă pe consola Switch pe 8 aprilie, din cauza ”evenimentelor mondiale recente”. Jocul de strategie are o temă militară.

Nintendo a declarat săptămâna trecută că a plasat eShop-ul său în întreţinere în Rusia, după ce furnizorul său de plăţi a suspendat tranzacţiile în ruble ruseşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.