Sistemul energetic ucrainean a fost deconectat de sistemele energetice din Rusia şi Belarus şi funcţionează independent, a anunţat joi compania Ukrenergo, în urma atacului declanşat de Moscova în dimineaţa de joi, relatează agenţia de presă rusă Tass.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sistemul energetic al Ucrainei este deconectat de la sistemele energetice ale Rusiei şi Ucrainei şi va fi în modul de sine stătător în ultimele zile, pentru a testa sistemul pentru conectarea viitoare la reţeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport de energie (ENTSO-E)”, a declarat compania.

Preşedintele rus Vldimir Putin a anunţat joi dimineaţă o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas, el afirmând că scopul este apărarea oamenilor care sunt ţinta abuzurilor şi genocidului regimului de la Kiev.

Potrivit CNN, explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei Kiev, în Harkov şi în mai multe alte oraşe din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.