Aplicaţia de comunicare criptată end-to-end Signal anunţă introducerea numelor de utilizatori, ca mijloc de protejare a numerelor de telefon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Signal, considerată de mulţi specialişti drept cea mai sigură aplicaţie de comunicare digitală, oferă, mai nou, posibilitatea creării numelor de utilizatori pentru contactarea acestora.

În cazul Signal, numele de utilizator nu are aceeaşi funcţionalitate precum la majoritatea utilizatorilor. Acesta nu are rol în autentificare, ce se realizează, în continuare, pe baza numărului de telefon.

În schimb, noile nume de utilizatori pot fi folosite pentru realizarea contactului dintre utilizatori - în locul numerelor de telefon, utilizatorii pot face acum schimb de noile nume.

Anterior, numărul de telefon era folosit atât pentru autentificarea în cadrul aplicaţiei, cât şi pentru contactarea celorlalţi utilizatori.

Numele de utilizator vine să ofere un nivel suplimentar de protecţie numărului de telefon. Utilizatorul poate păstra confidenţialitatea propriului număr de telefon, oferind pentru contact numele de utilizator.

Din momentul creării numelui de utilizator, numărul de telefon nu va mai fi vizibil în cadrul aplicaţiei celor care nu-l au deja salvat în propria agendă.

Suportul pentru numele de utilizator este disponibil, deocamdată, în stadiu beta. Un nume de utilizator Signal poate fi creat din pagina de configurare a profilului personal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.