Compania petrolieră Shell intenţionează să reducă cel puţin 20% din locurile de muncă din echipa sa de tranzacţii, într-un efort de a reduce costurile, a relatat miercuri Bloomberg News, citând persoane care cunosc acest subiect, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Personalului diviziei, care are câteva sute de angajaţi care se ocupă de fuziuni şi achiziţii pentru Shell, i s-a spus că va exista o reducere semnificativă a personalului, urmând a fi comunicate mai multe detalii în aprilie.

”Shell îşi propune să creeze mai multă valoare cu mai puţine emisii, concentrându-se pe performanţă, disciplină şi simplificare în întreaga afacere. Obţinerea acestor reduceri va necesita o evaluare înaltă a portofoliului, noi eficienţe şi o organizaţie generală mai slabă”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

CEO-ul Shell, Wael Sawan, care a preluat conducerea în ianuarie anul trecut, a promis că va reînnoi strategia companiei de a se concentra pe proiecte cu marjă mai mare, producţia constantă de petrol şi creşterea producţiei de gaze naturale.

Compania a declarat în octombrie că va renunţa la aproximativ 15% din forţa de muncă la divizia de soluţii pentru emisii scăzute de carbon şi îşi va reduce afacerea cu hidrogen, ca parte a eforturilor CEO-ului de a creşte profiturile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.