Şeful Camerei de Comerţ din Arabia Saudită, Ajlan al-Ajlan, a făcut apel, pe Twitter, la o boicotare a produselor din Turcia, pe fondul informaţiilor din partea comercianţilor că neînţelegerile dintre Ankara şi Riad împiedică circulaţia mărfurilor între cele două puteri regionale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arabia Saudită şi Turcia sunt în conflict de mai mulţi ani în privinţa politicii externe şi a atitudinii faţă de grupurile politice islamice. Asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, în 2018, a escaladat puternic tensiunile.

La începutul acestui an, cele două ţări şi-au blocat reciproc unele site-uri de ştiri.

”Un boicot a tot ceea ce este turcesc, fie importuri, fie investiţii sau turism, este responsabilitea fiecărui comerciant şi consumator saudit, ca reacţie la ostilitatea continuă a guvernului turc faţă de conducerea, ţara şi cetăţenii noştri”, a scris al-Ajlan pe Twitter, sâmbătă.

În trimestrul al doilea, Turcia a fost al 12-a mare partener comercial al Arabiei Saudite, în funcţie de valoarea totală a importurilor. Potrivit celor mai recente date, importurile saudite din Turcia au fost în iulie în valoare de 185 de milioane de dolari, în creştere de la 180 de milioane de dolari în iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.