Preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, nu va participa la reuniunea anuală a băncilor centrale de la Jackson Hole, de la sfârşitul lunii august, organizată de Rezerva Federală a Statelor Unite, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sunday Telegraph a relatat mai devreme că nici guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, nu va prezent la întâlnire.

Potrivit publicaţiei, purtătorul de cuvânt al Băncii Angliei a spus că organizatorii americani ”se concentrează pe o listă de invitaţi din ţară, din cauza capacităţii limitate”.

Potrivit zvonurilor în creştere, preşedintele Rezervei Federale americane (Fed), Jerome Powell, ar putea semnala că este pregătit să înceapă reducerea sprijinului monetar, într-un discurs pe care îl va susţine la conferinţă.

Rezerva Federală din Kansas City, care organizează conferinţa de la Jackson Hole, Wyoming, a anunţat anterior că în acest an va găzdui ”un program în persoană modificat”, după ce anul trecut conferinţa a avut loc online, din cauza epidemiei de coronavirus.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.