Impactul pandemiei de Covid-19 asupra sectorului de divertisment global este estimat că va reprezenta o pierdere de 160 de miliarde de dolari în următorii cinci ani, potrivit unui raport realizat de Ampere Analysis, citat de The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Impactul se va resimţi cel mai puternic la nivelul anilor 2020 şi 2021, precizează specialiştii. „Creşterea va fi redusă în fiecare an, pe parcursul unei perioade de cinci ani”.

În timp ce sectorul publicitar va fi foarte afectat, cel al spectacolelor este aşteptat să piardă 24,4 miliarde de dolari în următorii cinci ani, cu o creştere a veniturilor mai mică cu peste 11% faţă de estimările iniţiale ale Ampere.

Sectorul de streaming va fi „marele câştigător”. Estimările analiştilor sugerează că acesta va câştiga 12% creştere suplimentară privind veniturile pe următoarea perioadă de cinci ani.

Deja în ultimele trei luni, pe fondul măsurilor de izolare şi de carantină, marile companii au anunţat creştere ale numărului de abonaţi şi ale consumului.

Este estimat că piaţa de publicitate, TV şi online, va pierde aproximativ 40 de miliarde de dolari din creşterea veniturilor pe 2020 şi 43 de miliarde de dolari, pe 2021. Această zonă îşi va reveni începând cu 2022, dar sub estimările anterioare ale analiştilor.

Închiderea cinematografelor are un impact imediat asupra veniturilor, dar „efectele pe termen mai lung înseamnă că abundenţa de filme care concurează pentru date de lansare de anul viitor va duce la o încetinire a producţiilor de film care va avea apoi impact asupra achiziţiei şi distribuţiei de conţinut”.

Televiziunile cu plată, care au suferit pierderi din cauza evenimentelor sportive anulate, vor pierde din valoarea de piaţă, au mai avertizat analiştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.