Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a dat în judecată platforma pentru criptomonede Coinbase, la tribunalul federal din New York, susţinând că aceasta a acţionat ca un broker şi o bursă neînregistrată şi cerându-i ca compania să se abţină să mai facă acest lucru, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Coinbase au scăzut cu 13% în tranzacţiile de marţi, după un declin cu 9% consemnat luni, după ce SEC a dezvăluit acuzaţii împotriva platformei pentru criptomonede rivale Binance şi a fondatorului acesteia, Changpeng Zhao.

”Aceste platforme de tranzacţionare, ele se numesc burse, combină o serie de funcţii. Nu vedem că Bursa de Valori din New York operează un fond speculativ”, a declarat, marţi, preşedintele SEC, Gary Gensler, la CNBC.

Programele emblematice de intermediere, schimb şi pariuri ale Coinbase încalcă legile privind valorile mobiliare, au susţinut autorităţile de reglementare în plângerea lor.

Compania ”a sfidat de ani de zile structurile de reglementare şi a evitat cerinţele de dezvăluire” ale legii SUA privind valorile mobiliare.

SEC a susţinut că cel puţin 13 cripto-active disponibile clienţilor Coinbase au fost considerate ”titluri de criptoactive” de către autoritatea de reglementare.

Aceste active includ moneda cripto SOL a Solana, moneda Cardano şi moneda Filecoin a Protocol Labs.

”Afirmăm că platforma Coinbase, în ciuda faptului că era supusă legilor privind valorile mobiliare, a combinat şi a oferit ilegal funcţii de schimb, tranzacţii de brokeraj şi cameră de compensare”, a spus Gensler într-un comunicat.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.