Scăderea preţului bitcoin din această săptămână a afectat negativ capitalizarea bursieră a producătorului de automobile electrice Tesla şi averea netă a miliardarului Elon Musk, care s-au redus cu 110 miliarde de dolari, respectiv cu 20 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul american de automobile electrice a anunţat în această lună o investiţie de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin.

Bitcoin a scăzut marţi cu până la 17,2% şi a coborât sub pragul de 50.000 de dolari pe unitate. Ulterior, declinul s-a atenuat, la 10,8%, bitcoin fiind tranzacţionată la  48.318 dolari pe unitate.

Acţiunile au scăzut marţi cu 4%, dar declinul a atins 7,3% în timpul tranzacţiilor.

Declinul acţiunilor Tesla a afectat la rândul ei fonduri tranzacţionate la bursă, cum ar fi ARK Innovation ETF şi ARK Autonomous Technology & Robotics ETF, care au scăzut cu 8,9% şi 7,3%. Portofoliile de acţiuni Tesla sunt cele mai mari deţineri pentru cele două fonduri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.