Numeroasele funcţii pe care Samsung le-a implementat pe seria Galaxy S24 şi care au la bază inteligenţă artificială vor putea fi folosite gratuit doar un timp limitat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Samsung şi-a prezentat noua serie de flagship-uri, care reprezintă şi unele dintre primele smartphone-uri de pe piaţă cu funcţii extinse de AI preinstalate.

Compania coreeană a colaborat în acest sens cu Google şi foloseşte pentru aceste funcţii limbajul Gemini, creat de gigantul american şi bunul partener al Samsung.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Însă, cu steluţă şi font mic, producătorul coreean a notat în dreptul funcţiilor de AI că acestea vor fi oferite gratuit doar până la finele anului viitor.

După aceea, utilizatorii, care, între timp, se vor obişnui şi vor ajunge să aprecieze funcţionalităţile respective, vor trebui, cel mai probabil, să plătească un abonament.

Nu se ştie în acest moment cât va costa un astfel de abonament dar, ţinând cont că este vorba despre flagship-uri, cumpărate de persoane care au o situaţie financiară bună, cel mai probabil nu va fi un preţ foarte mic.

Motivul pentru care Samsung va cere bani pentru funcţiile de AI poate avea legătură cu faptul că Google oferă doar contra cost versiunile mai avansate ale limbajului Gemini.

Printre altele, funcţiile de inteligenţă artificială de pe noile smartphone-uri ale companiei coreene vizează editarea fotografiilor, traducerea şi lucrul cu mesajele scrise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.