Samsung Electronics a cumpărat un startup din Silicon Valley fondat de co-creatorii asistentului vocal Siri al Apple, Viv Labs, care a dezvoltat între timp un asistent personal asemănător, relaterează MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania sud-coreeană nu a dezvăluit preţul achiziţiei, dar a precizat că va include noul asistent Viv într-o serie de produse electronice, la fel cum Apple foloseşte Siri, iar Alphabet intenţionează să utilizeze Google Assistant în produsele care funcţionează cu sistemul de operare Android.

"Samsung oferă oportunitatea unică de a pune la dispoziţie o interfaţă conversaţională unică aplicaţiilor şi serviciilor disponibile unei game diverse de produse, la scară mondială”, a declarat co-fondatorul şi directorul general al Viv, Dag Kittlaus, care a ajutat la dezvoltarea Siri împreună cu celălalt co-fondator al Viv, Adam Cheyer.

Apple a cumpărat Siri în 2010 şi l-a introdus în telefonul iPhone 4S în 2011. Tehnologia a fost extinsă între timp la alte produse ale Apple.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.