Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a „Salatei cu icre de ştiucă de Tulcea din România în Registrul indicaţiilor geografice protejate (IGP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al CE, salata cu icre de stiucă de Tulcea este ”o cremă pe bază de ulei de floarea-soarelui de culoare albă, obţinută din icre în amestec cu apă carbogazificată şi zeamă de lămâie”.

”Este produsă în regiunea Tulcea, care include Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. „Salata cu icre de ştiucă de Tulcea” are gustul specific al icrelor de ştiucă, completat şi subliniat de cel al icrelor de peşte din Delta Dunării, ca urmare a procesului de sărare şi maturare. „Salata cu icre de ştiucă de Tulcea” este un produs care utilizează în principal materii prime din regiune, creând o legătură puternică cu mediul natural al Deltei Dunării”, se arată într-un comunicatal CE.

„Salata cu icre de ştiucă de Tulcea” este un exemplu emblematic al tradiţiei locale de prelucrare a peştelui, care a evoluat de la recoltarea şi consumul de icre crude (în secolul al XIX-lea) până la prelucrarea acestora pentru a fi utilizate în bucătăria modernă (în secolul XX). Această nouă denumire se va alătura celor 1.760 de produse alimentare deja protejate. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.